over ons

Onze vereniging anno nu

Onze vereniging bestaat uit 25 enthousiaste EHBO leden. Gedurende het seizoen (sept-mei) komen wij eenmaal per maand op dinsdagavond bijeen om onze handelingen te oefenen en nieuwe technieken en middelen te leren, onder leiding van onze gedreven kaderinstructeur Peter Schneiders. Daarnaast maken wij gebruik van een ervaren ‘slachtoffer’ acteur, waardoor de situaties nog meer op ‘echte’ noodsituaties lijken. De sfeer in de groep is open en hartelijk. Van nieuwe leden horen we vaak dat ze zich snel bij ons thuisvoelen.

Eenmaal per jaar hebben wij de ledenvergadering waarin in openheid over de gang van zaken wordt gesproken en waarbij we nieuwe plannen bespreken.

bestuursvergadering

Naast onze bijeenkomsten zijn wij regelmatig aanwezig bij evenementen zoals Koningsdag, Hockeytournooien en het Midzomerfestival in Kralingen.

11535861_1444888192484329_4897714090456651269_n

De vereniging sinds 1905

De EHBO-vereniging bestaat sinds 1905 en heeft tot doel mensen te leren hoe te handelen bij ongelukken. De vereniging heeft door de jaren al heel wat moeilijkheden overwonnen. Zo was de vereniging in de 2e wereldoorlog officieel verboden, maar dat weerhield de leiding niet om door te gaan. Zo heeft de vereniging door de jaren heen veel prijzen gewonnen, waar we heel trots op waren. Daarnaast heeft onze vereniging de status ‘Koninklijk’ gekregen. Helaas zijn de prijzen en trofee├źn in de brand in het wijkgebouw in Kralingen in 2015 verloren gegaan, maar onze vereniging gaat door!

20151028_141006

Deze vlag siert nog onze website als herinnering aan al onze (oud)leden.

Ons bestuur

Ons huidige bestuur bestaat uit drie leden:
Eleonora Dekkers-van Rijsbergen, voorzitter en penningmeester a.i.

Peter Schneiders, secretaris

Saida Ibrahimi, algemeen bestuurslid

Oud bestuur: Rob en Greet van de Burg

Het echtpaar Rob en Greet van de Burg heeft zich zeer lange tijd met hart en ziel ingezet voor onze vereniging. Rob als kaderinstructeur en voorzitter en Greet als Lotus-slachtoffer en secretaris.
De vereniging is Rob en Greet zeer dankbaar voor hun inzet al die jaren. Rob overleed eind 2014 en Greet is begin 2016 overleden. Wij houden hen beiden in dierbare herinnering.

robengreet